Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Szakkörök

2009.08.27

A szakköröket a tanulói igényfelmérés alapján, és után indítjuk. A szakkörök vezetőit az iskola igazgatója bízza meg. A foglalkozások éves munkaterv alapján történnek, ennek dokumentálására szolgál a szakköri napló, amelyet minden hónapban az igazgató ellenőriz. A szakkör vezetője felelős a szakkör működéséért.

A szakkör működési feltételét az iskola biztosítja.

Ebben az évben a szakköreink:

 

 

Dekor szakkör

Heti 1 órában a  gyerekek Battáné Tompa Aranka veztésével iskola dekorációkat készítenek. A sokszínű tecnikák közül nagyon kedvelik a gyerekek az üvegfestést, az origamit, és a filigran ablakdíszek készítését. Ünnepeken és jeles napokon feldíszítik az iskolát az áltatuk alkotot munkákkal.

 

Kép

 

 

 

Informatika szakkör

A szakkör keretein belül a számítógép és más informatikai eszközök segítségével érdekes munkákat készíthetnek az érdeklődő diákok. Megismekednek a digitális fényképezés lehetőségeivel. Az ilyen technikák, programok megismerése játékos formában történik.   Az informatika iránt érdeklődö tanulók frontálisan és csoportokban dolgoznak. A foglalkozások a délutáni órákban történnek.  Több gyerek számára ez a szakkör bíztosítja, hogy olyan eszközökkel ismerkedhet meg, amit szociális helyzetük miatt nem igen találkozhatnak az otthon. A mai gyerekek lesznek a jővő képviselői, a számítógépes társadalom tartópillérei, ezért fontos, hogy minnél jobban megismerjék ezt a környezetet. A szakkört Kazup Annamária vezeti.

 

Kép

 

 

 

Énekkar

Adler Mária vezetésével már 2. éve működik az iskola kis kórusa. Az ismert dalok mellett mai slágereket dolgoznak fel és adják elő  iskolai rendezvényeken.  Délután elfoglaltságot jelent a tanulóknak, de szívesen részt vesznek a kóruspróbákon.

 

 Sportszakkör

Érdeklődésnek és igénynek megfelelően azt a sportjáték szakágat indítjuk be, amely iránt a tanulók a legnagyobb érdeklődést mutatják.  A mindennapos testedzés megvalósulásának formái:

Alsó tagozat:

A heti 3 kötelező testnevelés óra mellett tömegsport foglalkozást biztosítunk a tanulók számára. Így a hét minden napján szervezett keretek között sportolhatnak.

 Felső tagozat:

A heti 3 kötelező testnevelés óra mellett a hét minden napján nyitott tornateremmel várjuk tanítványainkat, és ezáltal az alsó és a felső tagozaton is megvalósul a mindennapos testnevelés.

Heti 4 délután sportköri foglalkozás (hétfőtől-csütötökig)

Egyesületetekben való sportolási lehetőség

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.