Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


II. Horgászverseny

II. SÁNTA ERZSÉBET HORGÁSZVERSENY

2015. május 09-én  második alkalommal rendeztük meg a TÁMOP 3.3.8.-B-12-2012-0102 "Segítsük egymást "című project keretein belül, a II. Sánta Erzsébet Horgászversenyt az iskola  diákjai számára.

Remek hangulatú hétvégét töltöttek a tiszakarádi Kenderáztató tónál a II. Sánta Erzsébet Horgászverseny résztvevői.  Közel negyven horgász sorakozott fel a sorsolásnál, ahol az előre kijelölt szektorokba kerülés volt a tét.   A felsős évfolyamon minden osztálya versenyezhetett,  3+3 fős csapatokban. Hat osztályunk nevezett a rendezvényre, ami csapatverseny volt. A csapat három versenyzőből és három segítőből épült fel, az osztályfőnökök vezetésével. Az időjárási viszonyok ugyan kedveztek a versenyzőknek, de sajnos a halak nem voltak igazán kapókedvűkben. A legjobb horgászoknak így is sikerült jelentősebb mennyiséget fogniuk. A versenyen értékes kupákat és okleveleket nyerhettek a gyerkmekek. Üdítővel és rágcsálnivalóval kínáltuk a őket és a szervezőket. A rendezvényen a szülők is lelkesen szúrkoltak a gyermekeiknek.

A napot Kántor Zsolt a Tiszakarádi Sporthorgász Egyesület elnöke nyitotta meg, aki egyúttal ismertette a verseny szabályait, időtartamát és a mérlegelés menetét.

A verseny kilenc órakor kezdődött és délben került lefújásra.

A legtöbb és legnagyobb halat Jakocska Pedro 7. osztályos diák fogta. Jutalma kupa és oklevél volt.

Kántor Zsolt külön díjat ajánlott fel az első halat kifogó versenyző számára. Ezt a díjat is Jakocska Pedro 7. osztályos diák nyerte meg.

Csapatokban I. helyezett a 7. osztály, II. helyezett a 8. osztály és III. helyezett a 6. b. osztály lett. A verseny végén a versenybíró Kántor Zsolt, ünnepélyes keretek között átadta a díjakat a diákoknak. 

Kellemesen, jó levegőn, szép környezetben töltöttük a napot szülőkkel, gyemekekkel együtt és eredményesen zártuk a versenyt a gyerkek nagy örömére.

Az egyesület elnöke elismerően nyilatkozott a tanulók teljesítményéről és megígérte, hogy a versenyt a következő évben is megrendezik az érdeklődő tanulók számára.

 

képek: https://picasaweb.google.com/112656871293949759672/Horgaszverseny?authkey=Gv1sRgCOO2xuPyureR4AE